HTML

MKE

Ez a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület ideiglenes blogja

2007.07.09. 10:06 mura

Konferencia felhívás

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2007. december 19-20-án, Budapesten tartja első konferenciáját. Az évenként megrendezendő konferencia célja az, hogy elősegítse a Magyarországon dolgozó, vagy Magyarországhoz egyéb módon kapcsolódó közgazdászok rendszeres találkozását, egymás új eredményeinek megismerését, színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. A konferenciára benyújtandó előadásokra tematikai megkötés nincs.

Várjuk minden olyan közgazdász, valamint a társtudományok (szociológia, gazdaságtörténet) művelőjének jelentkezését, aki elő szeretne adni a konferencián, függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferencián való részvételnek ugyanakkor feltétele az egyesületi tagság.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat és prezentációkat magyarul és angolul is elfogadjuk. A tervek szerint néhány plenáris előadás mellett az előadások 3-4 előadást tartalmazó szekciókban zajlanak. Egy előadásra korreferátummal és vitával együtt 40 perc jut.

Az érdeklődőket kérjük, hogy előadási szándékukat 2007. szeptember 30-ig jelezzék. Jelentkezni kész tanulmánnyal vagy részletes összefoglalóval lehet, elektronikusan, a következő e-mail címen: kozgazdasagtudomanyi@gmail.com. Több-szerzős tanulmány esetén annak a szerzőnek a jelentkezését várjuk, aki azt a konferencián elő kívánja adni. A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő. Az előadókat általában korreferátumra is felkérjük.

Minden beküldött tanulmány (vagy összefoglaló) elején, külön lapon (vagy külön dokumentum file-ban) kérjük a következő információk szerepeltetését:

 *   A konferencia neve: MKE 2007
 *   A szerző(k) neve(i), fő munkahellyel
 *   Az előadó megnevezése, email címe
 *   A tanulmány címe
 *   Maximum 100 szavas abstract
 *   Legfeljebb 6 kulcsszó
 *   JEL kódok (http://www.aeaweb.org/journal/elclasjn_hold.html)

A konferencia szervezőbizottsága megegyezik az MKE elnökségével és kiegészül három meghívott taggal: Gács János (elnök, MTA-KTI), Benczúr Péter (MNB, CEU), Kézdi Gábor (CEU), Muraközy Balázs (MTA-KTI, CEU), és Varga Attila (PTE), valamint Szeidl Ádám (UC Berkeley), Tóth István György  (TÁRKI) és Valentinyi Ákos (U. Southampton).

A szervezőbizottság 2007. október 30-ig dönt az elfogadott tanulmányokról.

komment


süti beállítások módosítása