HTML

MKE

Ez a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület ideiglenes blogja

2007.07.09. 10:01 mura

2007 tavaszán megalakult a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület

Az Egyesület célja, hogy elősegítse a magyar közgazdasági kutatásokat és a kutatási eredmények megvitatását. Az elméleti és alkalmazott közgazdasági témák szakmai vitája során törekszik a  korszerű közgazdaságtudomány szemléletének és értékeinek közvetítésére, a gondolatok és érvek szabad kifejtésére.

Főbb tevékenységei közé tartozik, hogy

 * éves rendszerességgel, a kutatók széles körének részvételével tudományos konferenciát szervez: az előadók itt bemutathatják értékes új eredményeiket, s rendszeres lehetőség nyílik a szakmai és személyes kapcsolatok kiépítésére, ápolására is.

 * olyan honlapot üzemeltet, amely hasznos információkkal segíti a magyar közgazdászokat, és megkönnyíti a kommunikációt a mindennapokban is.

 *  elektronikus hírlevélben tájékoztatja tagjait a várható előadásokról, szemináriumokról, tudományos konferenciákról és kiadványokról, valamint álláslehetőségekről.

Az Egyesület külön gondot fordít arra, hogy a fiatal kutatóknak teret adjon eredményeik bemutatására és megvitatására. További célja, hogy az Egyesület segítsé­gével a külföldön tanuló és dolgozó magyar közgazdászok szakmai kapcsolatot tartsanak hazai kollégáikkal, a hazai kutatók pedig ösztönzést és támogatást kapjanak ahhoz, hogy nemzetközi mércével mérve is értékes eredményeket érjenek el.

Belépés az egyesületbe: bárki tag lehet, aki írásos jelentkezésében elfogadja az Egyesület alapszabályát és az éves tagdíjat befizeti. Az alapító közgyűlés határozata értelmében 2007-ben az éves tagdíj 10.000 Ft (diákoknak 5,000) Ft. Későbbiekben az éves tagdíj valószínűleg kisebb lesz. A Belépési nyilatkozatot az egyesület számlaszámával együtt később küldjük el, illetve az egyesület honlapjáról letölthető lesz.

Konferencia: az MKE első konferenciáját 2007. december 19-20-án tartja Budapesten. Előadási szándékkal 2007. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Az egyesület ideiglenes e-mail címe: kozgazdasagtudomanyi@gmail.com

Az egyesület 2007 februárjában és májusában tartotta alapító ülését, ahol többek között elfogadta az Alapszabályt és két évre megválasztotta az elnökségét. Az elnökség összetétele:

Gács János – elnök (MTA-KTI), Benczúr Péter (MNB, CEU), Kézdi Gábor (CEU, MTA-KTI), Muraközy Balázs – titkár (MTA-KTI, CEU), Varga Attila (PTE).

Az MKE 49 kezdeményező alapító tagja 30 hazai és külföldi kutatóhelyről és intézményből kerül ki.

komment


süti beállítások módosítása